dissabte, 25 de juny del 2022

REVETLLA DE SANT JOAN 230622

 


LA CRÒNICA DE SANT JOAN


Per fi, sense cap restricció, hem pogut donar la benvinguda a l’estiu a Colldejou tot celebrant la festivitat més important dels Països Catalans: Sant Joan. A les 21:30h ens hem traslladat a l’esplanada de l’ADF per procedir a l’encesa de la gran gala de foc. Lentament les flames han anat agafant força amb el dia esllanguint-se al nostre voltant, en un dels dies més llargs de l’estiu. És un moment màgic! Mirant cap a mar, cap al Camp i el Cap Salou, podies veure com els coets i algunes fogueres agafaven el protagonisme de la vesprada. Els assistents s’han anat acostant a les flames per llençar petards; enguany pocs, tot sigui dit! Es pot dir que al voltant de les 22h la massa pirotècnia estava ben consumida. Ha calgut remullar molt bé les restes i més atès l’augment del ventet típic de la zona. Després de sopar i aquest mateix matí, membres de l’ADF de Colldejou han tornat a remullar la zona.

Mentrestant, al Frontó els darrers preparatius del sopar i del ball acabaven de ser enllestits. A les 22:30h s’ha cridat la primera filera començant per l’esquerra. Han fet cap a les taules de repartiment on se’ls hi ha entregat el parament que incloïa les patates, la coca i els estris per menjar a més del pa, les begudes i els cafès que estaven a les taules (o bé s’han repartit després). La gent podia triar entre coca de recapte, conill o pollastre. En poc més de mitja hora tothom estava assegut a taula. Llavors ha estat el moment ideal per agafar el micro i dedicar unes sentides paraules a tres persones estimadíssimes al poble: la Magda i el Joan Espantall per una banda i la Fina Fort per l’altra. El nostre reconeixement i escalf!

A tocar de la mitjanit el Duo Guateque ha començat la sessió de ball. Estava clar que la gent, a banda de retrobar-se i compartir una bona sobretaula, tenia ganes d’aixecar-se i ballar, com és costum al poble. I així han anat passant les hores, amb una selecció de cançons de tots els temps que han fet les delícies dels assistents. El ball s’ha acabat a quarts de tres de la matinada amb el “Boig per tu” i amb una gran rotllana al mig de la pista de germanor. Un bon colofó a una de les nits més màgiques de l’any! Bona entrada d’estiu!



LES FOTOS DE LA FESTA DE SANT JOAN




























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs