diumenge, 28 de novembre del 2021

XIV TROBADA DE VINYOLS I ELS ARCS 281121



Després d’uns dues de pluja, el vent s’ha fet evident al camp de Tarragona. Ens hem llevat doncs aquest diumenge 28 de novembre amb una ventada apoteòsica i amb un fred més digne de l’hivern que de la tardor. Així, ben tapats, hem arribat a Vinyols i els Arcs. La colla de Colldejou havia estat citada en el segon torn d’esmorzars al teatre, on hem estat ben aixoplugats, a partir de les 10h. A dalt de l’escenari els gegants de la vila han presidit l’esmorzar. I per degustar plat de pa amb tomàquet llonganissa, xistorra i cansalada amb patates, olives i avellanes per picar i mandarines de postres. De nou un plaer compartir estones amb la mateixa gent amb qui compartim la mateixa passió: els gegants. Per cert; temps de vendre loteria de nadal. A veure si el col•lectiu geganter té sort i ens toca a totes i a tots un bon pessic.









Al final, degut a la ventada, els amics amfitrions han decidit canviar uns mica els plans de la trobada. Quan s’ha acabat la missa, hem fet la plantada al voltant de la plaça de l’església i hem anat ballant cadascuna de les colles al mig. Les colles vingudes a la vila han estat les següents: Cambrils, Borges del Camp, Botarell, Castellvell, Santuari de Reus, Santa Coloma de Queralt, Duesaigües, l’Espluga de Francolí, Alforja, Colldejou, Bràfim i Vinyols i Arcs.
































Després de les ballades pertinents, les figures han ocupat de nou la plaça per obsequiar-nos amb una gran ballada conjunta que s’ha allargat ben bé fins a les 13h. 





Lentament, la gent i els gegants s’han acomiadat de la vila en una mena de cercavila improvisat fins al pàrquing on ens esperaven remolcs i cotxes per tornar a les nostres llars.

Gràcies Vinyols!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs