dilluns, 20 d’agost del 2018

31A TROBADA DE L’HOSPITALET DE L’ INFANT 190818


31a Sortida de gegants i altres grups festius amb les colles Drac festiu del Foment cultural del Cavallet de mar i Tabalers, grallers de l’Hospitalet de l’Infant amb els tabalers ‘Batukets’ i el gegantó Celestí. En aquests edició s’ha convidat les colles que especifiquem: Colla de Vilanova d’Escornalbou, l’Associació cultural fal·lera gegantera de Tàrrega, Capgrossos de Vandellòs, Colldejou, les Borges Blanques, Colla de grallers i timbalers i capgrossos de Riudecanyes, Colla gegantera de Vinyols i els Arcs, Colla de la Selva del Camp i la Colla drac d’or de l’Hospitalet de Llobregat.



A la plaça de l’Hospital, en el context de les Festes de sant Roc, entre les 18h i les 19h hi ha hagut la plantada. La vesprada ha estat una mica més ‘light' que altres anys, sobretot perquè el sol ha estat menys intens. Doncs bé, s’ha donat el tret de sortida i els diversos elements festius s’han posat en marxa giravoltant pels carrers al voltant de l’antic Hospital i l’església. A mesura que el cercavila avançava, més gent s’arremolinava als vorals. Dos punts de ballada general han estat els eixos cardinals. El primer a la plaça Catalunya i el segon al final del tram a l’esplanada de l’Hospital. Allà les figures de nou han ocupat l’espai original de la plantada. Han estat cridats un per un i han anat ballant al ritme de les seves cançons. Llavors a l’escenari han pujat els músics que ho han desitjat per tocar conjuntament una jota-polca que ha estat ballada pels assistents al mig de la plaça. Finalment, aprofitant que els músics eren dalt de l’escenari’ s’ha procedit a fer la ballada conjunta final de comiat ja de nit.







Recollits els elements els membres participants ens hem traslladat al pavelló d’Hifrensa per gaudir d’un excel•lent sopar. Així com a membre participant de la trobada penso que la trobada en si podria agilitzar-se de temps, reconec que el sopar és brutal. Primer, ens han tret coses per picar com ensaladilla, croquetes, bunyols de bacallà i xoricets vermells amb suc. Després pa amb tomàquet i embotits variats. I finalment gelat. Espectacular. Així hem sopat en comunió mentre a tocar de la platja els focs esclataven en el cel de l’Hospitalet de l’Infant.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs