diumenge, 14 de maig del 2017

FESTA DE SANT ISIDRE 130517

Passat el migdia, mossèn Milio va celebrar la missa en honor a sant Isidre,  amb la majestuosa imatge del sant presidint la celebració a l’esquerra de l’altar. Aquest mateix dia va coincidir amb la festivitat de la Mare de Déu de Fàtima, la qual va ser recordada en el sermó, que tingué com a leitmotiv dos conceptes molt concrets: la fe i la demanda de coses petites a Jesús i a Déu.









Acabada la cerimònia es va carregar la imatge entre quatre persones per ser més ben portada. En sortir, vam tornar a comprovar que feia una dia espectacular; fins i tot tombaven quatre nuvolets que embellien el cel més que ser amenaçadors. Així, en processó, vam passejar sant Isidre tot cantant pels carrers de la vila. En arribar al carrer de Baix, entre la Mola i Llaberia, vam aturar la imatge en direcció als camps. Llavors el Mossèn va procedir a la benedicció dels mateixos amb aigua beneïda, resseguint els quatre punts cardinals del municipi. De tornada a l’església, vam poder benerar la imatge del sant al peu de l’altar. La festa i la devoció el converteixen, a part de ser el patró de la pagesia -una activitat vinculada des d’antic al territori- en el tercer patró de Colldejou.









A partir de llavors la festa es va traslladar al Casal. Xino xano la gent gran va anar baixant fins a la sala. Per a ells es va muntar el dinar, en el seu honor. A la part esquerra hi havia una taula llarga parada amb els entrants a punt. Al costat, també a punt, un pica pica i al fons una barra amb begudes. Primer de tot però vam voler immortalitzar el moment amb fotos individualitzades de tots els participants en el dinar. Després una foto de grup per rematar la sessió. I a l’atac! Primer el pica a pica i després el dinar amb els entrants tipu entremès i la fideuà de segon.
























Ja a la tarda el mestre Carnicer ens va presentar el grup que ens amenitzaria la vesprada: els Soulsman quartet. Realment molt bons, ja no només per les cançons que van tocar -conegudes per tothom-, sinó per l’espectacle que ens van oferir durant tota l’actuació. I a la mitja part l’Ajuntament va repartir entre els assistents coca de sucre i vi ranci i dolç.





















Una festa ben bonica i una diada ben trobada en homenatge també a la gent gran i a la pagesia. Visca sant Isidre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs