FESTA MAJOR DE SANT LLORENÇ I PUJADA A LA MOLA AMB ULLS DE DRON

dilluns, 24 d’abril de 2017

SANT JORDI A COLLDEJOU 230417

DIADA DE SANT JORDI _____________________
Per primera vegada en molts anys Sant Jordi ha caigut coincidint en diumenge i l’hem celebrat al nostre poble. Passats quarts d’onze, amb les fumeres fumejant de la nit, hem començat a muntar la paradeta a la plaça de l’església. El matí prometia; ni un núvol al cel. I la veritat és que no ha decebut; ha fet un dia extraordinari; el sol ha picat de valent. Hem muntat les taules, hem col•locat al voltant la senyera , i lentament i amb paciència, hem repartit per damunt els llibres. Estaven dividits en cinc seccions: cuina, castellà, català, infantil i juvenil. En poca estona roses, llibres i revistes a punt. L'Anton també ha posat al costat uns quadres representatius del poble ben bonics. Li hem donat al play de la música i aquesta ha sonat per tot el poble pels altaveus nous posats en diferents racons del mateix. Hem obert la paradeta! En el lateral esquerra es podia adquirir el darrer número de la revista Lo Collet, amb una foto de portada del poble espectacular (número 72) Lentament petits i grans, joves i adolescents han passat per la paradeta, han remenat llibres, revistes... S’ha mantingut força la tradició; el noi regalar una rosa a la noia i el noi rebre un llibre de la noia. No obstant s’ha de dir que a Colldejou ja fa anys que les noies compren llibres! L’important es fer cultura i llegir. Engrapar un llibre, olorar-lo, fullejar-lo, ficar-te en la història i gaudir-ne, i desconnectar de tot plegat una estona. Si a més tenim el privilegi de fer-ho en aquest entorn que ens envolta el plaer encara més gran! Una bona diada de sant Jordi! Felicitar a tots els Jordis i Jordines en nom de tots! I tot el suport a la candidatura perquè la festa de sant Jordi sigui patrimoni de la Humanitat.

UNES IMATGES _____________________________Gràcies a totes i a tots els que heu fet possible aquesta festa! Gràcies al Centre Cultural per l'organització!

2 comentaris:

  1. Quines imatges més maques!!! Llibres, roses, natura, familia, amics, somriures, bon dia de primavera. Definitivament, no es pot demanar més!!!

    ResponElimina
  2. Realment va ser un dia molt bonic! Gràcies Judit!

    ResponElimina

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs

ELS GEGANTS DE COLLDEJOU A TV3

L'ESPANTALL SURT A TV3

http://www.tv3.cat/videos/4240830/Telenoticies-Migdia-12092012

PODCAST DE LA SER ON ES PARLA DEL REFERÈNDUM DE COLLDEJOU

PRESENTACIÓ DE SANT JORDI 2013