diumenge, 2 d’agost del 2015

TROBADA DE GEGANTS DE COLLDEJOU 010715




Com en aquelles grans ocasions, sents una emoció que et puja i baixa pel teu interior. Ha arribat el dia de la trobada del poble i ja en van vint-i-dues. Les places es buiden cotxes i sobretot els més menuts tenen unes ganes enormes de veure els nanos i els gegants ballant pel carrers. Havent dinat ens em trobat per deixar-ho tot ben preparat. Ha calgut muntar les taules i les cadires i col·locar per colla el pa, l’embotit, les begudes, els matons i els cafès. Tot apunt. És un mèrit enorme que un poble de poc més de 150 habitants aculli més 300 persones vingudes expressament per participar de la trobada. I ben d’hora, els més matiners han anat arribant a Colldejou. La plantada l’hem fet a la part alta del poble; a la pista. Cadascú ha muntat les seves figures i ha aparcat en lloc segur els remolcs.  A les 18 hores la plantada era un fet. Hi ha participat finalment les colles d’Alforja, Botarell, l’Hospitalet, Mont-roig, Perafort, Vandellòs, Vilanova, Vinyols i Colldejou. A les set, mentre el sol s’escolava entre Llaberia i la Mola, s’ha donat el tret de sortida al cercavila. La baixada de la Font ha estat espectacular. Pujades i baixades fins que les colles han arribat per primera vegada a la plaça de l’església. Allà ens han ofert un ball per colla. Un tomet més pel carrer de Baix i de nou les colles han tornat a la plaça, on després de ser presentades han fet un ball individual. Per acabar, s’han tocat diverses peces conjuntes i els gegants, les cuques, les avellanes i els nanos han ballat conjuntament a l’uníson. És un dels moments de pell de gallina. Es fa el silenci perquè els grallers i llavors el gener tocat plegat espetega i rebota en els parets de les cases eixordint els assistents; penetra als cors! El senyor alcalde Jordi Sierra i la cap de colla Maria del Carme han fet entrega d’un formatge de Colldejou a totes les colles.
I per finalitzar la jornada un berenar per als participants al frontó, amb la menja estelar de mató de Colldejou de postres.
























Tv Reus ha aprofitat la jornada per preparar un nou programa de Gent del Llamp, de la nova temporada. Al llarg del matí han fet entrevistes a membres del Centre Cultural per explicar el sentiment i tot el que es fa des d’una entitat com aquesta i en un poble petit com Colldejou. Aprofitant que hi havia la trobada de gegants a la tarda han gravat diverses imatges i han entrevistat a gent. A la propera temporada en veurem en resultat!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs