dilluns, 13 d’octubre del 2014

23ENA TROBADA DE GEGANTS D’ALCOVER


Les colles d’Alcover, la Cucafera i els nanos del colegi, les Borges del Camp, Mont-roig, Colldejou, Calafell, la Riba, la Colla Pessigolla, la colla de Vilaseca, els Puigpelat, el Calçot de Valls i la Selva vam ser citats aquest passat dissabte 12 d’Octubre a Alcover, en el context de la Fira del Bandoler, per participar en la vint-i-tresena edició de la trobada de gegants.


Una mica a l’expectativa pel temps variable –no hauria estat la primera vegada que haguéssim hagut de córrer a causa de la pluja-, vam esmorzar plegats pa amb tomàquet i assortiment d’embotits i begudes. Lentament, les diferents colles van anar traient els gegants dels seus camionets i remolcs pels plantar-los sota de les escoles, sota un sol ben potent.








Així, al voltant del migdia, els elements festius van començar a dansar en cercavila, tot vorejant inicialment l’antic recinte emmurallat, sota el testimoniatge dels vells portals, passant per entremig de la fira i accedint al casc antic per serpentejar els carrerons estrets i acabar a la plaça de l’ajuntament. Allà hi entrarem colla per colla. Vam ballar una cançó cadascú de nosaltres. El moment més reeixit va coincidir amb l’entrada dels gegants del poble la Saura i en Miquel. Després del seu ball totes les colles vàrem fer una ballada conjunta al bell de la plaça. L’acte va concloure amb el cant dels Segadors tocats pel conjunt de grallers de les diferents colles que s’havien aplegat en un racó a tocar dels bells porxos.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs