FESTA MAJOR DE SANT LLORENÇ I PUJADA A LA MOLA AMB ULLS DE DRON

dilluns, 8 de setembre de 2014

XVII ARROSSADA DE LA BARONIA D’ESCORNALBOU 070914


Els ajuntament de la Baronia (l’Argentera, Duesaigües, Vilanova, Colldejou, la Torre, Pradell i Riudecanyes) han organitzat per divuitena vegada una arrossada popular al Castell monestir d’Escornalbou.

Primer de tot, passat el migdia els nanos dels dies de la setmana de Riudecanyes, el Cubanitos de Duesaïgues i la Iaia, l’Oriola i l’Espantall de Colldejou, junt amb els respectius timbalers i grallers, ens han ofert una bonica ballada a l’esplanada del monestir. Acte seguit, amb el temps una mica canviant, hem fet una vermutada
.

Mentrestant, a la part baixa s’anava preparant la paella i els musclos de l’àpat. Acabat el vermut, la gent ha anat prenent posicions a les taules habilitades i quan s’ha autoritzat hem anat agafant els plats amb els musclos i la paella. Cadascú, paral·lelament –com ha es tradició- ha portat alguna menja extra, com per exemple enciam, tomàquets, olives etc. De postres han circulat molts cocs i pastissets per les taules. Qui ho volia tenia servei de bar per poder adquirir cafès, gelats i tota mena de begudes.
Acabat el dinar ha arribat el torn del concert. A la mateixa esplanada d’entrada del monestir en Joan Reig (percussió i veu) i en Sergi Esteve (guitarres) ens han tocat un grapat de cançons catalanes versionades. En especial, les que han agradat més són aquelles que en Joan Reig ha compost pels Pets, com per exemple S’ha acabat. També hem pogut repassar grans clàssics com en Raimon, en Joan Manuel Serrat, Lluís Llach o Jacques Brel. La veritat és que la tarda ha passat volant entre cançons, sobretaula i anècdotes diverses amb les que ens anava obsequiant en Joan.Un dia ben bonic per retorbar-te amb gent dels pobles veïns, gaudir d’un paisatge i un entorn impressionants i si vols donar una volteta pel recinte del castell i el monestir que sempre valen molt la pena. Un dels entreteniments... comptar cares!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs

ELS GEGANTS DE COLLDEJOU A TV3

L'ESPANTALL SURT A TV3

http://www.tv3.cat/videos/4240830/Telenoticies-Migdia-12092012

PODCAST DE LA SER ON ES PARLA DEL REFERÈNDUM DE COLLDEJOU

PRESENTACIÓ DE SANT JORDI 2013