dilluns, 15 d’octubre del 2012

TROBADA A ALCOVER 141012



En el si de la Fira de Bandolers d’Alcover, s’ha fet la XXIena trobada de gegants. Des de les 10 hores ens hem anat trobant al pavelló per gaudir d’un bon esmorzar amb pa amb tomàquet i embotit, cafès i galetes de xocolata.  Entre l’esmorzar i l’inici del cercavila hem tingut temps de voltar pels antics carrers de la vila i aturar-nos en les diverses paradetes de la Fira. N’hi havia per a tots els gustos: artesania, de pa, mel, formatge, carn, manualitats, escultures... Totes elles amb productes de la terra o fets a mà. 





A la carretera del Remei s’ha fet la llarga plantada amb les següents colles:  Puigpelat, la Pobla de Mafumet, la Riba, Colldejou, la Colla Pessigolla de Valls, Salou, la Bisbal de Penedès, Móra d’Ebre, Calafell, Reus (Negres i Mulassa), la Colla del Calçot de Valls, la Selva, Vilanova d’Escornalbou, les Borges i Alcover. I amb una mica de retard s’ha donat el tret de sortida al cercavila. 


Els millors moments els hem viscut tot passant pels portals de sant Miquel i la Saura fins a tocar de l’església vella; l'Espantall ha embogit remullant a joves i grans. De fet hem recorregut en part un tros de carrer amb paradetes de la fira. Com cada any s’hi aglomera un munt de gent per veure passar els gegants. Després hem anat ascendint per estret carrerons fins arribar a la plaça porxada de l’Ajuntament. Des del consistori han anat anunciant l’entrada a la plaça de les colles i cadascuna d’elles ens ha ofert un ball. Al mateix consistori s’ha procedit a l’entrega dels records de la festa i per tancar la diada s’ha fet una ballada conjunta final al bell mig de l’antiga plaça.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

BEN TROBATS. COMERÇ EN PERILL D'EXTINCIÓ

EL PAÍS D'ESCORNALBOU

VÍDEO 28a TROBADA D'ALCOVER 131019

TROBADA VANDELLÒS. TV Vandellòs